Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Johfra Bosschart and the zodiac Series

 







Το 1973, εμπνευσμένος από τον κριτικό τέχνης του Χάρλεμ Hein Steehouwer, ο μεγιστάνας της αφίσας Ένγκελ Βέρκερκε ξεκίνησε την ιδέα της δημιουργίας μιας σειράς αφισών με τα δώδεκα ζώδια. Ο Steehouwer συμβουλεύει τον Johfra να κάνει αυτά τα έργα. Η Verkerke κλείνει ένα κερδοφόρο συμβόλαιο για το Johfra. Αυτό διευκολύνει τα οικονομικά προβλήματα των Johfra και Ellen Lórien.


Το μέγεθος των δώδεκα πινάκων είναι 90 επί 60 εκατοστά, που αντιστοιχεί στο μέγεθος της αφίσας που θα εκδοθεί. Οι συνθέσεις των έργων ζωγραφικής είναι γεμάτες συμβολισμό. Για να διασφαλιστεί ότι τα χρώματα ξεχωρίζουν καλά στις αφίσες, ο Johfra χρωματίζει τις εικόνες με πιο φωτεινά χρώματα από ό, τι συνήθως.

Για περισσότερο από ένα χρόνο ο Johfra εργάζεται σε αυτούς τους δώδεκα πίνακες. Το 1975, η σειρά Zodiac εκτίθεται στο Gallery Kamp (Άμστερνταμ). Ο ιδιοκτήτης Walter Kamp αγόρασε ο ίδιος τους δώδεκα πίνακες. Οι κριτικοί της τέχνης δεν έχουν τίποτα να πουν για το έργο του Johfra, αλλά το κοινό έρχεται σε πολύ μεγάλο αριθμό για να δει τους πίνακες. Με την παρουσίαση της σειράς Zodiac έρχεται ένα βιβλίο που γράφτηκε από τον Hein Steehouwer: Johfra and the Zodiac.

Ο Johfra Bosschart ήταν ολλανδός ζωγράφος που περιέγραψε τα δικά του έργα ως «σουρεαλισμός βασισμένος σε μελέτες ψυχολογίας, θρησκείας, Βίβλου, αστρολογίας, αρχαιότητας, μαγείας, μαγείας, μυθολογίας και αποκρυφισμού». Ήταν ο ιδρυτής της πλέον ανενεργής ομάδας Meta-Realist.

https://greatarcana.com/johfra-bosschart-the-zodiac-series/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου